Voltigering

Logo_Volti

Voltigering på ARK

ARK har pt. voltigering på talent/elite plan samt startet et begynderhold op primo 2015. Se holdene her

Tror du det kunne være noget for dig så læs videre.

Begyndervoltigering er som navnet angivet et hold, hvor man går, når man er begynder til voltigering.

På sådan et hold foregår det meste i skridt. Nogle enkelte gange kan vi lave lidt i trav og i galop, men dette afhænger af den enkelte udøver. Ingen skal gøre noget de ikke har lyst til eller ikke er parate til.

Inden man går på hest trænes der på træhest. Dette gør man for at opnå de bedste forudsætninger for at kunne tingene på hesten. ALLE træner på træhest, begyndere såvel som øvede udøvere.

Hver træning starter med fælles opvarmning af udøvere, mens longeføren opvarmer hesten.

Man skal derfor have tøj og sko på til at bevæge sig i. Da man som begynder primær er en til to på hesten ad gangen, vil der i løbet af en time være noget “venten”. Den ventenkan man bruge på træhesten, eller på at se de andre, for i voltigering lærer man meget af at se hinanden.

Hvad er voltigering

Voltigering er akrobatik på ryggen af en hest, og udøves enten som holdsport eller individuel. Hesten longeres af en longefører i en taktfast skridt eller galop. Udøverne springer op på hestens ryg og udfører enten obligatoriske øvelser eller kür (frit program).

Voltigering er for alle. Store små, drenge og piger og der er ingen aldersgrænse.

Voltigering udvikler udøverne både fysisk, psykisk og deres kreativitet. Samtidig udvikles motorik, koncentration og samarbejdsevnen, hvilket kan bruges i både andre ridediscipliner og uden for hesteverdenen.

Der er mange myter og meninger om voltigering, mange tror fejlagtigt at fx hesten går voltigering hver dag og går i indspændinger hele tiden. Læs nedestående fup eller fakta, og bliv klogere på denne unikke sport.

Se mere om hvem der skal kontaktes her

Voltigeringshold

Copyright 2012 – Albertslund Rideklub